· 

Update poetsactie bij Bertus

 

ZWOLLE - Inmiddels loopt de actie op volle toeren en met behulp van 25 vrijwilligers van onze NVWHT is er al veel werk verzet. Vanaf de eerste opkomst op 3 april tot en met 3 juli is de status dat alle antieke wapens en reeds een groot deel van de moderne wapens ontdaan zijn van oxidatie, vuil, gepoetst en geconserveerd zijn. In het totaal meer dan 400 wapens zijn al onder handen genomen! Ook zijn er al een groot aantal toebehoren als bajonetten, gereedschappen en boekwerken gereinigd.

 

Wat is er nog te doen? Meer dan 30 stuks lange wapens en 350 kleine en verder nog zo’n 200 bajonetten wat affuiten en andere toebehoren. Dus nog wel wat werk aan de winkel en zaterdag 21 augustus zal weer de eerste dag zijn na de vakantie dat er weer gepoetst gaat worden en de eerste aanmelding hiervoor is al weer binnen.

 

Deze acties werden door de deelnemers vooral als uiterst leerzaam ervaren maar ook zeer gezellig!. Er is veel kennis gedeeld over en weer en werd er volop gediscussieerd over onder andere de werking en functionaliteit van een wapen in totaal maar ook over minuscuul onderdelen ervan. Het is voor iedereen een uitstekende mogelijkheid om te mogen werken aan zo’n grote diversiteit van zeer bijzondere wapens. Een mooi moment zal dan ook zijn wanneer we deze wapens mogen terugplaatsen in hun nieuwe expositieruimte!

 

Tot zover willen we dan ook iedereen bedanken mede namens Bertus voor de inspanningen tot nu toe. Geniet van de zomerstop en hopelijk weer tot in augustus!

 

Met vriendelijke groet,

 

Johan van der Linden

Voorzitter NVWHT