Excursie naar ramschip 'De Buffel - 24 april 2019

 

  • Op 24 maart 2019 hebben de leden van de NVWHT weer van een leuke en vooral educatieve excursie genoten! Dit keer waren we te gast op het ramschip ‘de Buffel’ dat nu als museum voor anker ligt in de oude haven van Hellevoetsluis. Dit schip is ooit in het verleden gemaakt als ramschip voor de marine en heeft dienst gedaan van 1868 - 1896. Daarna heeft zij nog dienst gedaan als trainings- en opleidingschip voor 350 jonge jongens - het geeft maar weer eens te raden hoe de geur aan boord en de omstandigheden destijds waren..! Het schip is zeer mooi en authentiek gerestaureerd. Meer hierover is te lezen op deze link: https://debuffel.nl/
  • De leden van de NVWHT brachten zelf ook enkele zeldzame wapens mee die ooit in (inter)nationale marines dienst hebben gedaan. Enkele leden hebben hierover een indrukwekkende toelichting gegeven. Ook verwelkomde de NVWHT haar eerste Belgische lid die ook een interessante achtergrond wist te vertellen over zijn exemplaren.
  • Daarna was het tijd voor de rondleiding die op een hoogst persoonlijke manier gegeven werd door de enthousiaste gidsen! 
  • Na de rondleiding was het tijd voor de lunch en hebben de leden nog even kunnen napraten.
  • Een uiterst plezierige excursie die de Nederlandse krijgsgeschiedenis weer wat dichterbij bracht.

 

Met dank aan Arjan voor de tekst en de foto's